Köszönetajándék az esküvőre - adjunk, ne adjunk, mit adjunk?

2013.12.03.

Divatos szokás a vendégeket apró köszönetajándékkal meglepni az esküvőn. Nem újkeletű dolog ez, már a XIX. században is elterjedt volt. Általában nagy dilemmát okoz a pároknak, hogy mi legyen a köszönetajándék?

Javaslatom szerint olyan ajándékot ne adjunk, aminek nincsen köze sem hozzánk, sem az esküvőhöz és legjobb esetben is a vendégek fiókjában végzi az esemény után, ahonnan évek múltán a takarításkor majd előkerül.

Sokkal nagyon sikert aratnak azok az ajándékok, amelyek valamilyen módon köthetőek a párhoz, a hobbijukhoz, valamilyen tulajdonságukhoz, az esküvő koncepciójához, használhatóak a későbbiekben is, esetleg egyedileg, kézzel készülnek. 

Több nagyon jó ötlettel is találkoztam ezen a nyáron. Egy általam szervezett öko esküvőn pici kövirózsa volt az ajándék, a vendégek nevét pedig egy fa pálcikába gravírozta bele a vőlegény, így egyben ültető kártyaként is funkcionált:

blog.jpg

Egy nagyon meleg, augusztusi esküvőn a hölgyek legyezőt kaptak a pár monogramjával, a férfiak pedig fehér szalmakalapot. Itt levehető volt a dátummal, monogramal ellátott kalapszalag, hogy a későbbiekben is használhassák. Annyi elegáns, kalapos úriembert én még nem láttam, mint azon az esküvőn. A fotókon is nagyon jól mutatott: 

legyezők.jpg

kalapok.jpg

kalap dobálás.jpg

Volt olyan pár, aki meglepetés programmal készült, nem ajándékkal. A Barabás villában így lett egy sziluettvágó művész a pár meglepetése a vendégeknek. Egész este egy percre nem pihent:

sziluett vágó.jpg

Egy portugál-magyar esküvőn a külföldi vendégeket szerette volna meglepni a pár egy díjnyertes magyar pálinkával. Szív alakú üvegbe csomagolták, a pár monogramjával díszítve:

pálinka.jpg

Egy pici kreativitással, átgondolással nagyon ötletes köszönetajándékok kerülhetnek az ünnep asztalra. Ne féljetek megkérdezni a dekoratőrt sem, sok esetben ők hozzák összhangba az ajándékot az esküvő stílusával, színvilágával, egy ötletes csomagolás, egy szép szalag mindig jól jön. 

komment

Címkék: köszönetajándék

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása