Az ingyenes esketésről...

2012.11.20.

Előbb utóbb minden esküvőre készülő pár eljut odáig, hogy be kell jelentkeznie házasságkötésre az anyakönyvvezetőnél. Ilyenkor mindig felmerül, hogy ez mekkora költséget jelent és mi történik akkor, ha nem a házasságkötő teremben, hanem külső helyszínen történik az esketés.

Elvileg a házasságkötés ingyenes. Tehát azért nem kérhet pénzt az anyakönyvi hivatal, hogy az ifjú párt összeadják. Aminek költségvonzata van, az a házasságkötéssel együtt járó zeneszolgáltatás, pezsgős koccintás, esetleg gyertyagyújtás, előfordul, hogy a virágdekorációhoz is kérnek hozzájárulást. Tehát a kapcsolódó szolgáltatásokat kell megfizetni, ez kerületenként más és más összeg, de bejelentkezéskor ezt pontosan elmondják. 

A külső helyszínen történő házasságkötés általában jóval költségesebb, mint a házasságkötő teremben történő. Ez Budapesten kerületenként, vidéken városonként eltérő. A legolcsóbb külső esketéssel Fenyőharaszton találkoztam, itt 15 000 Ft-ba kerül, a legdrágábbal Vecsésen, ahol ennek pont a tízszeresét kell befizetni, ha valaki azt szeretné, hogy az esküvő helyszínére menjen ki az anyakönyvvezető. 

polgári kép.jpg

komment

Címkék: esküvői helyszín házasságkötő terem anyakönyvvezető

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása