Barokk esküvő Győrben

2012.08.13.

Az idén 20. alkalommal rendezték meg augusztus 10. és 12. között a Barokk Esküvőt Győrben. Ennek során egy igazi jegyespár köti össze az életét barokk kori ceremónia szerint.

Évről évre több száz jegyespár jelentkezik az egész országból, hogy főszereplője lehessen a barokk időutazásnak. A Barokk Esküvőn nemcsak a kiválasztott ifjú pár, hanem szüleik, rokonaik, barátaik, sőt Győr város lakosai is barokk jelmezt öltenek, és valódi barokk kori ceremóniát követve zajlik az esküvő, melyet a vőlegény szerenádja, hintós felvonulás, korabeli táncosok, barokk muzsikák színesítenek.  

A Barokk Esküvő pénteken este toborzó felvonulással kezdődött,majd a vőlegény ajándékával, a Szerenád a menyasszonynak című programmal folytatódott. Szombaton és vasárnap jelmezes pantomimesek, zenészek és táncosok járták a várost, valamint gyermekprogramok, kirakodóvásár, koncertek, színházi előadások várták a vendégeket.

A rendezvény csúcspontja szombaton, a több száz jelmezes statiszta, hintók, táncosok, zenészek részvételével a városon végigvonuló menet, és az azt követő pompázatos barokk esküvő volt a Víziszínpadon.

komment

Címkék: esküvő

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása