Néhány szó az esküvői biztosításról

2011.10.22.

Ma már teljesen elfogadott dolog, hogy az emberek egy időben többféle biztosítással is rendelkeznek. Biztosítjuk az autónkat baleset, rongálás, lopás ellen, biztosítjuk a lakásunkat elemi károk, betörés esetére, utasbiztosítást kötünk ha nyaralni megyünk, sokaknak életbiztosítása is van.

Vajon miért nem ennyire egyértelmű ez egy esküvő esetén, ami sokszor 3-4 millió forintba is kerül?

Egy kedves menyasszony kérésére néztem utána az esküvői biztosításnak, aki a gyönyörű, csináltatott, igen drága ruháját szeretné biztosíttatni az esküvő napjára, hiszen úgy tervezi, hogy az esküvő után eladja a ruhát. 

Magam sem hittem, hogy ennyire nehéz feladat elé állít. Gondoltátok volna, hogy Magyarországon egyetlen biztosító sem vállalja a menyasszonyi ruha biztosítását? Pedig elárulom, hogy így van. Nálunk, ezek a speciális biztosítások még egyáltalán nem elterjedtek. Szerencse, hogy tőlünk nyugatra az esküvő biztosítása bevett gyakorlat, így az angol Lloyd's biztosítón keresztül itthon is lehet esküvői biztosítás kötni.

Mit is jelent ez tulajdonképpen? 

Az esküvői biztosítás költsége 250 és 400 EUR között mozog. A biztosítás nemcsak a menyasszonyi ruhában keletkezett károkra nyújt fedezetet, hanem az esküvővel kapcsolatos szinte összes kockázatra. Fizet a biztosító, ha megsérülnek, megsemmisülnek a fotók, videó felvételek, ha eltűnik ajándék vagy készpénz a helyszínről, ha egy családi tragédia kapcsán (betegség, haláleset) elmarad az esküvő, de fedezetet nyújt a technikai berendezésekre (pl. zenekar hang és fénytechnikája), a sátorra (elszakad, leég) és a helyszínen bekövetkezett személyi sérülésekre és dologi károkra is. 

Természetesen az esküvők nagy része rendben lezajlik. Azonban azoknak a pároknak, akiknek a büdzséjébe belefér ez az összeg, én szívből ajánlom, hogy fontolják meg a biztosítás lehetőségét. Elég egy kapatos vendég aki beleesik a zenekar többmilliós felszerelésébe, egy vörösbor folt a kölcsönzött ruhán, egy elfelejtett boríték, ami nem került be a széfbe...és máris több százezres lehet a kár.

Egy biztosítással a zsebünkben nyugodtak lehetünk afelől, hogy ha bármi történik, nem válik rémálommá az az esemény, amit életünk egyik legfontosabb napjaként tartunk számon, és amit hosszú hónapokon át szerveztünk, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

komment

Címkék: esküvő sátor esküvői helyszín menyasszonyi ruha fénytechnika esküvői biztosítás

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása