Magyar esküvő indiai fűszerezéssel...

2011.06.22.

Judit és Gyuri mindketten nagy rajongói Indiának. Természetes volt, hogy ha egyszer összeházasodnak mindez az esküvőjükön is megmutatkozik majd. Nemrégiben sor került a nagy eseményre és így is lett… 

Fotó: Kulcsár Bence

Indiai útjukon sok-sok kelléket beszereztek, melyeknek fontos szerep jutott a Nagy Napon. Már a meghívóból sejteni lehetett, hogy itt nem egy hagyományos esküvőről lesz szó, a lótuszvirág motívum nemcsak a meghívón, hanem később a menü és az ültető kártyákon is megjelent.

Judit az esküvő előtti napon sem unatkozott, hosszú órákat töltött a henna festőnél, aki művészi mintákat varázsolt a kezére és a lábára.  A ruháját Indiában hímezték, az egyszerű szabású fehér ruhát nagyon feldobta a szép, ciklámen színű virágminta, amely összhangban volt a rózsaszín-zöld menyasszonyi csokorral. 

A mulatság helyszínét indiai virágfüzérek és lampionok díszítették és a hagyományos indiai esküvő mintájára az ifjú pár részére egy külön „sarkot” is berendeztek a terem közepén, ahonnan figyelemmel kísérhették az este történéseit. 

 A vacsora előtt az ifjú feleség karkötőkkel és bindikkel kedveskedett a hölgyeknek, a vacsora fogásai között a hagyományos ételek mellett indiai finomságokat is megkóstolhattak a vendégek. Ezt követte a „meglepetés” program, a tradícionális és modern indiai táncbemutató. 

A háromszintes menyasszonyi torta szintén tovább vitte a rózsaszín-zöld vonalat, ami a csokorban megjelent, a kísérő torták egyikét viszont egy stilizált elefánt motívum díszítette, ami gyakran használt szimbólum Indiában. 

Köszönetajándékként a menyasszony hagyományos recept alapján készített csatni-ját vihették haza a vendégek, akik hajnalig mulattak a különleges esküvőn… 

Ezúton is sok boldogságot kívánok az ifjú párnak! :-)

A fotókat készítették: Dublinszki-Vajda Andrea, Salamon Gábor, Sinóros Szabó Péter, Solti-Turek Adrienn, Bacsinszky György és Tibor

 

komment

Címkék: esküvő torta csokor menyasszonyi ruha esküvői vacsora esküvő indiai motívumokkal

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása