Az átgondolt esküvői ültetési rend kulcs a meghitt, vidám lakodalomhoz

2020.02.11.

Esküvőszervezőként egyrészt az a feladatom, hogy veletek együtt, de minél több terhet levéve a vállatokról szervezzem meg számotokra a Nagy Napot, másrészt vannak a közös munkának olyan elemei, ahol a ti közreműködésetek és döntésetek különösen fontos. Ilyen például a menyasszonyi ruha kiválasztása, az esküvői menü és a torta ízek végig kóstolása, a meghívottak listájának összeállítása és az esküvői ültetési rend megtervezése.

Sok-sok esküvővel a hátam mögött örömmel adok tanácsokat az ültetés terén is. Segítek nektek kitalálni az ideális berendezést, hogy biztosan minden rokonnak és barátnak legyen ülőhelye és a tánctér is megfelelő méretű lehessen. Számíthattok rám az ültetőtábla és az ültetőkártyák megterveztetésében és elkészíttetésében, és biztosan tudok praktikákkal szolgálni a legkényesebb téma, az ültetési rend kidolgozásában is.

Miért fontos a jól átgondolt esküvői ültetési rend?

Bár ez a nap teljes mértékben rólatok szól, biztosan nektek is fontos, hogy a helyét elfoglalva mindenki jól érezze magát. Mivel a násznép jelentős része itt találkozik először egymással, kényelmesebbé tehetitek számukra az estét egy alaposan kidolgozott ültetési renddel. A kollégák üljenek egy asztalhoz, a baráti társaságoknak tartsatok fenn külön asztalokat és a rokonoknak sem feltétlen kellemes, ha keverednek. Nem is beszélve arról, ha vannak konfliktusok a násznép egyes tagjai között – őket próbáljátok meg a lehető legtávolabbra ültetni egymástól.

Ha mindenki a megfelelő helyen ül, úgy megalapozhatjátok a jó hangulatot a lakodalom alatt. Nem lesznek feszült csendek vagy esetleg viták, sokkal inkább kedélyes csevegést hallottok majd az asztalok felől. Ez pedig azért is lényeges, mert az esküvői ültetési rend nem csak a vacsorára vonatkozik, hanem lényegében a teljes lakodalomra. Persze sokan töltik majd idejüket a táncparketten, a bárpultnál vagy verődnek kisebb társaságokba a terem egy-egy pontján, de az asztalnál elfoglalt helyük mindenképp fontos szerepet fog betölteni. Biztosítsátok be szeretteitek szórakozását azzal, hogy rászánjátok a kellő időt és energiát az ülésrend összeállítására!

eskuvoi-ultetesi-rend2.jpg

Hogyan könnyíthetitek meg a tervezést?

Szerencsére ezen a téren sem maradtok segítség nélkül! Az Esküvő Online – Online esküvőszervező oldalán ingyenes regisztráció után máris használhatjátok az online ültetési rend tervező funkciót, amivel könnyedén megtervezhetitek a násznép minden egyes tagjának helyét. Sőt, az utólag bekövetezett változások esetén – mert szinte biztosan lesznek ilyenek – sem kell kidobnotok és újrakezdenetek az egészet, hiszen néhány kattintással bármikor módosíthatjátok a kialakított ülésrendet.  

Az ültetési rend tervező mellett sok egyéb hasznos funkciót is találtok. Előre elkészített listán követhetitek a teendőiteket, minden percben láthatjátok a költségvetés aktuális állapotát, de még saját esküvői honlapot is tervezhettek.
eskuvoi-ultetesi-rend.jpg

komment

Címkék: ültetés ültetési rend esküvői ültetési rend

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása