Esküvői köröm

2011.12.10.

Esküvőre készülve a menyasszonyok általában nemcsak a fodrászt és a kozmetikust látogatják meg, hanem a manikűrösüket vagy a műkörmösüket is, hogy szépen díszített, ápolt kézzel mondják ki a boldogító igent.

A körömdíszítés ma már egy külön "iparág", a díszítés, főleg egy esküvői köröm esetén sokszor annyi időt is igénybe vehet, mint magának a műkörömnek az elkészítése. Évről-évre újabb és újabb technikák és anyagok jelennek meg, a színes zselékből, porcelánból, kövekből, flitterekből, tollból stb. készült esküvői minták nagyon szépen mutatnak a közeli, gyűrűs fényképeken, melyeket minden fotós készít a gyűrűhúzáskor, de gyakran a menyasszonyi csokorra téve is láthatjuk az ifjú feleség kezét.

Én azt szoktam tanácsolni a menyasszonyoknak, hogy ha műkörmöt csináltatnak az esküvőre (úgy, hogy korábban még nem viselték), akkor ne az esküvő előtt egy héttel rakassák fel, hanem akár 1-2 hónappal korábban, hogy szokják a körmüket. Ha valaki néhány nappal az esküvő előtt kapja meg a hosszú, kocka vagy hegyes alakú körmét, akkor előfordulhat, hogy aznap még a harisnyáját sem tudja majd egyedül felhúzni. Érdemes egy picit rövidebb körömmel kezdeni és ahogy nő, úgy hozzá lehet szokni az ezzel való fogáshoz, gomboláshoz. A mandula végű körmökkel általában könnyebb fogni, a hegyes és kocka körmökkel egy kicsit óvatosabban kell bánni. 

A köröm töltését és díszítését az esküvő előtt 2-3 nappal csináltassuk meg. Érdemes egy képet mutatni körmösünknek az ékszereinkről amit aznap viselünk majd és a ruhánk díszítéséről is, mert ekkor valóban olyan körömdíszítést kaphatunk ami gyönyörűen harmonizál majd öltözékünkkel és a többi kiegészítővel is. 

És akkor következzen néhány esküvős körömkép. A www.mukorom.hu oldalon találtok még sok szépet.

komment

Címkék: körömdíszítés

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása