Esküvői catering vagy saját konyhás helyszín? - 1. rész

2018.04.29.

Munkánk során sokszor dolgozunk együtt esküvői catering cégekkel. Azokon a helyszíneken, ahol nincsen saját konyha – ilyenek lehetnek például a kastélyok, a rendezvénytermek, a sátras esküvők – az esküvői vendéglátást catering cég segítségével valósítjuk meg.

Számtalan tévhit, félinformáció kering erről a témáról. Mi magunk is gyakran kapunk kérdéseket a pároktól arra vonatkozóan, hogy biztosan jó minőségű lesz-e az étel, ha catering cég biztosítja a vendéglátást, előfordul, hogy a helyszínválasztás előtt azt is kikötik, hogy nem dolgozhatunk olyan helyen, ahol nincsen saját konyha.

Ezzel a poszttal szeretném egy kicsit megmutatni a catering szakmai oldalát, eloszlatni a félreértéseket és megnyugtatni azokat a párokat, akik a jövőbeni esküvőjük vendéglátását így tervezik megoldani, hogy nincs mitől tartaniuk.

Segítségemre lesz ebben Jarek Csilla, a Waldorf Wedding senior sales managere, akivel átbeszéltük azokat a kérdéseket, amelyek a párok részéről is felmerülhetnek:

 Miben különbözik egy catering cég munkája egy rendezvényhelyszínen lévő fix konyhától?

A fix konyhával rendelkező helyszínekkel ellentétben kitelepült vendéglátás esetén fel kell építenünk egy teljes konyhát az adott helyszínre, biztosítva a szakmai hátteret, az egészségügyi- és jogszabályi előírások betartásával. Mindenképpen meg kell értenünk az étterem és a kitelepült catering közötti különbségeket, melyek a következők: eszköz háttér, helyszíni adottság, személyzeti háttér.

Ez egyben egy kihívás is, hisz olyan helyen kell minőségi cateringet biztosítanunk, mely nem ezt a célt szolgálja elsődlegesen – így például egy réten is olyan minőséget kell biztosítanunk, mint akár egy étteremben. Szóval a kitelepült vendéglátás egy összetett, komplex tevékenység – fontos a minden részletre kiterjedő tervezés. Ebben az esetben nincs az, hogy leugrom a raktárba eszközért, ha elfogyott.

waldorf02.jpg

Jogos-e a párok félelme hogy a saját konyhás helyszínen lévő ételek frissebbek, mint egy catering cég által felszolgáltak?

Kitelepült vendéglátás esetén is ugyanúgy frissen, aznap készülnek el az ételek és frissen kerülnek ki az asztalra, hiszen a befejező műveleteket a hinterlandban (a catering cég birodalma, mely egy olyan helyiség, ahol a különböző eszközöket tároljuk és ahol az ételek elkészítése és tálalása történik) hajtja végre a séf, az esküvő helyszínén. Ahhoz, hogy a legjobb minőséget tudjuk biztosítani, különböző konyhatechnológiai eljárásokat alkalmazunk – legyen szó akár szuvidolásról, konfitálásról, vákumozásról. Mindenre gondolnunk kell, így mobil konyhai eszközökkel is készülünk a helyszínre – például grill lap, sütők, fritőzök.

Mennyivel a vacsora kezdete előtt érkeznek az ételek a helyszínre?

Természetesen ez a felszolgálási módtól és a menü tételeitől (továbbá a befejező konyhatechnológiai műveletektől) is függ, de általánosságban kb. 1 órával a vacsora előtt érkeznek az esküvő helyszínére.

waldorf04.jpg

Hogyan oldjátok meg a hűtést?

Saját hűtőautókkal érkezünk a helyszínre, melyek az esküvő időtartama alatt rendelkezésre állnak. A Párok részéről gyakran felmerülő kérdés ennek kapcsán, hogy tudunk-e segíteni az esküvői torta és a kísérő torták hűtésében; erre a válasz természetesen igen, de ezt minden esetben egy előre egyeztetett időponttól tudjuk biztosítani, hiszen addig a vacsora egyes tételeinek hűtésére szolgál.

Mi garantálja, hogy az étel a szállítás alatt is tökéletes állapotban marad és így kerül az asztalokra?

A minőségi kitelepült vendéglátás már a szállítás során is nagy odafigyelést igényel - a hűtött ételeknél a hűtőkocsi, a meleg ételeknél a melegen tartó szekrények biztosítják a megfelelő hőfokot, így az ételek és alapanyagok kifogástalan állapotát.

waldorf.jpg

Mit tartalmaznak az árak?

Ezt a kérdést vegyük kétfelé:

Az ajánlat tartalmaz egy kitelepülési díjat, mely alatt az eszközök, konyhai gépek, ételek, italok szállítását és a hűtőautó biztosítását értjük. A mértéke függ a helyszín távolságtól, felszolgálási módtól, a választott menütől.

Az ajánlat tartalmaz többféle menüsort is, a választott menü ára a következőket foglalja magában: díszterítést (evőeszközök, poharak, mécsessel megvilágított pauszhenger, fehér textilabrosz, textilhatású szalvéta, só- és borsszóró), egyéb szolgáltatásokat (a Pár által hozott sütemények felszolgálása, csomagoló dobozok, az esküvői tortához tortakocsi és teljes szerviz), megfelelő létszámú személyzetet, egy fő vezető bankett menedzsert, a büfé- és italpulthoz szükséges asztalokat és ezekhez tartozó fehér textil abroszokat, kasírokat, melegentartó eszközöket.  

Sok témát nem érintettünk még, a felszolgálási módokat, a menü összeállítás szabályait, az ételérzékeny/vega és vegán vendégeket, az éjféli büfé és az italcsomag összeállítását, ezekről a 2. részben olvashattok majd.

 

Címkék: konyha menü vendéglátás vacsora catering

A fények fontossága egy esküvőn - amikor a Kiscelli múzeum különleges esküvői helyszínné változik

2017.10.15.

Az esküvői előkészületek során sok minden fontos a pároknak. Legyen finom a vacsora, szép és stílusos a dekoráció, jó a zene, profi a fotós…de a fényekről gyakran kevés szó esik. Pedig a fények éppen olyan fontosak, mint a többi részlet. Varázslatossá tehetünk egy helyszínt, ha megfelelő fénytechnikát használunk, ha nem csak a mécsesek, gyertyák világítanak az asztalokon, hanem lágyan megvilágítjuk a falakat, az oszlopokat, fénnyel kiemeljük a főasztalt vagy bármilyen fontos részletet. A DJ vagy a zenekar által a tánctérre biztosított disco fények nem ezt jelentik, a dekorációs fények a helyszín minden részén megjelenhetnek, akár a teremben, akár kint a kertben, teraszon és nem csak a buli ideje alatt. A fotósoknak, filmeseknek ez hatalmas segítség, teljesen más hangulatú képek és film készül egy szépen bevilágított helyszínen mintha csak a lámpát kapcsolgatjuk le fel és villódzó fények keringenek a buliban.

Érdemes ebben tanácsot kérni a DJ-től, vagy egy fénytechnikustól mert a látványra a dekoráción túl a fények teszik fel a pontot.

Szeretnék Nektek megmutatni egy esküvőt, amit a Kiscelli múzeumban szerveztünk. Itt a fényeknek különösen jelentős szerepe van, mivel ez egy teljesen sötét és nagyon magas terem. Üresen kicsit nyomasztó, bevilágítva és berendezve viszont álomszép és talán az egyik legkülönlegesebb helyszín. Nagyon büszkék vagyunk erre az esküvőre, mivel a pár teljes bizalmát élveztük és sok mindenben, többek közt a fénytechnikában is teljesen szabad kezet kaptak a kollégáink.

Remélem Nektek is tetszik majd!  :- )

g2foto_1068_1.jpg

g2foto_1141_1.jpg

g2foto_0991_1.jpg

g2foto_1540_1.jpg

g2foto_0960_1.jpg

terem_foto05_1.jpg

g2foto_1293_1.jpg

terem_foto12_1.jpg

g2foto_1722_1.jpg

Köszönjük a gyönyörű fotókat a G2 Fotó-nak, a fény- és hangtechnikát a Weddingsound-nak, a dekorációt a Fleur and Ballon-nak, a bútorokat pedig a Global Party Trend-nek. 

Címkék: dekoráció fények helyszín fényfestés

Néhány gondolat az exkluzív sátras esküvőkről…

2017.04.17.

A tavalyi szezonban olyan szerencsések voltunk, hogy két gyönyörű sátras esküvőt is megszervezhettünk. Szervező kolléganőimtől tudom, hogy mások is folyamatosan dolgoznak hasonlókon, ezért azt gondolom, hogy erre a típusú esküvőre egyre nagyobb az igény a párok részéről. Ezzel együtt azt is látom, hogy nem teljesen tiszta a kép a sátras esküvőkkel kapcsolatban. Mitől lehet más, mint egy belső helyszínen rendezett? Egyáltalán miért exkluzív egy ilyen esküvő és miben különbözik a hagyományos sátras vidéki lakodalmaktól? Milyen költségekkel jár? Sok-sok kérdést kapok rendszeresen a pároktól, ezért igyekszem ebben a posztban egy kicsit körbejárni a témát, remélem a segítségetekre leszek és választ tudok adni a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

balaton_sator.jpg

Elegáns esküvői sátor marsala-arany-pezsgő színekben. Esküvőszervező: Beautiful Wedding Esküvőszervezés

Egy sátras esküvő nagy kihívás az esküvőszervezőnek. Két esetben dolgozunk sátorral, egyrészt, ha az adott helyszínen nincsen semmilyen más fedett alkalmatosság, ahol meg tudunk teríteni a vacsorához (vagy legalább eső esetén b opcióként szolgálhat), másrészt, ha olyan hangulatot szeretnénk teremteni, amit csak egy sátorral érhetünk el. Bárhogy is van, mind a két esetben ugyanaz történik, kvázi a „semmi közepén” teremtünk meg egy esküvői helyszínt. Hogyan is történik ez a gyakorlatban? Megérkezik a sátras cég és felépíti a sátrat, ez lehet víztiszta ponyvás vagy fehér ponyvás rendezvénysátor, állhat hatszögekből, gömb formából, sokféle opció létezik már. Ezután következik a dekoratőr csapat és a technikusok, ez utóbbiak áramot kerítenek nekünk valahonnan, vagy agregátorral, vagy kivezetékezik a legközelebbi áramforrásról, áram nélkül nincs esküvő, ezért ez elég sarkalatos pontja az építésnek. Ők párhuzamosan együtt dolgoznak, felfüggesztik a fényhidakat, szerelik a lámpaparkot, hangtechnikát, rögzítésre kerülnek a csillárok, a mennyezeti textilek, térdekorációk stb. Megérkeznek a bútorok, berendezik a sátrat, közben a vendéglátást biztosító catering cég is birtokba veszi a terepet, terítenek, felépítik az italpultokat, előkészítenek mindent az esti vacsorához, míg készülnek az asztaldíszek, kellékek, kiegészítők, berendezik és díszítik a szertartás helyszínt, fénypróba, hangpróba… Mindez minimum két és fél nap. Csütörtökön sátor építés, pénteken technika és dekoráció építés (általában éjjel is), szombaton berendezés és catering set-up, a dekoráció befejezése. Ha nagyméretű a sátor ill. nagyon komoly fénytechnikára és dekorációra, textilezésre van szükség, akkor plusz egy nap és már szerdán felállítjuk a sátrat. Ezért van az, hogy a sátras esküvő az egyik legdrágább esküvői műfaj. Kb. 25-30 ember több napnyi munkájával épül fel az álomhelyszín. Miért éri meg mégis és miért választja évről évre egyre több pár? Szerintem azért, mert olyan hangulatot teremt, ami semmilyen más helyszínen nem valósítható meg. Néhány méterre a Balaton partjától foglalhatnak helyet a vendégek és a naplemente tükröződik a tó felszínén, miközben felszolgálják az esküvői vacsorát…Vagy egy panorámás teraszon a lábuk előtt hever a város míg a koktéljaikat szürcsölgetik…sok olyan gyönyörű helyszín van, ami egy sátor segítségével tudja megmutatni a valódi arcát.

niki_misi_sator.jpg

niki_misi_sator02.jpg

Romantikus esküvői szertartás és állófogadás sátorban. Esküvőszervező: Beautiful Wedding Esküvőszervezés

Ezeknél az ún. amerikai típusú sátras esküvőknél nem maga a sátor a lényeg, hanem az a hangulat, amit megteremtünk ezzel. A környezet, ahol felállítjuk, a dekoráció és a fények, amit segítségül hívunk. Így hozhatunk létre gyönyörű, romantikus helyszínt hatalmas virággömbökkel, fehér táncparkettel, akár egy kastéllyal a háttérben vagy rusztikus környezetet fából készült bútorokkal, fűszernövényekkel egy erdő közepén. Tulajdonképpen bármit tehetünk, hisz maga a sátor egy nagyon semleges háttér, sokkal nagyobb a mozgásterünk, mint egy rendezvényteremben.

rusztikus_sator.jpg

 Toszkán hangulat a Balaton partján. Esküvőszervező: Creative weddings by Landesz Kati

A hagyományos vidéki esküvők esetében a sátor csupán fedél a vendégek feje felett. Nem baj, ha nincs díszítve, ha látszódnak a sátor lábak, a ponyva, ha sörpadoknál ülnek a vendégek. Nem ez a lényeg, hanem a helyi közösség és az esküvői hagyományok. Itt nincsen szükség esküvőszervezőre, hiszen egyrészt nem valószínű, hogy ismeri azokat a tradíciókat, amelyek egy ilyen esemény lényegét alkotják, másrészt mindenki tudja mi a feladata egy esküvőn.

Az exkluzív sátras esküvőknél azonban nagyon fontos az esküvőszervező szerepe, az a rutin és tapasztalat, ami ahhoz kell, hogy a szerdán még üres park vagy partszakasz szombatra egy álom helyszínné változhasson.

Bármit is szeretnétek, romantikus, hófehér hátteret egy exkluzív vacsorához, bohókás, színes cirkuszi sátrat vagy erdei hangulatot egy mező közepén, keressetek Bennünket bizalommal!

Dekoráció: Fleur and Ballon

Címkék: dekoráció zöld esküvő sátras esküvő esküvői sátor exkluzív sátor

Hajós esküvő - hol máshol, mint a Columbus hajón

2016.11.01.

A tematikus esküvőkről már szerettem volna írni egy ideje, és most, hogy vége van az esküvői szezonnak és újra van időm vezetni a blogot, ezzel kezdeném.

Mitől tematikus egy esküvő? Én azt gondolom, ez csupán annyit jelent, hogy egy adott téma köré épül. Ez a bizonyos téma bármi lehet, az ifjú pár foglalkozása, hobbija, a kabalafigurájuk, egy számukra kedves hely, korszak, bármi, ami nekik lényeges, sokat jelent és szeretnék belecsempészni az esküvőbe. Ha tematikus esküvőt szervezünk, ezt a témát igyekszünk minél több dologban megjeleníteni, úgy választunk helyszínt, a színvilágban, a dekorációban, a meghívóban és az asztalra kerülő anyagokban (menükártyák, ültetők) a tortában, esetleg a pár öltözékében is, ha bevállalják. Esetenként dress kódot is meghatároznak a vendégeknek így az ő öltözékük is erősíti az esküvő hangulatát. Bármit lehet, akár finoman, jelzés értékűen megmutatni a témát, de egy hatalmas beöltözős buli is kerekedhet az esküvőből kinek-kinek vérmérséklete szerint.

Zsófi és Roland nagyon kedvelték a Balatont és szerettek hajózni. Ez számukra kikapcsolódást, feltöltődést jelentett, sok-sok kedves emlékük kapcsolódott hozzá és az esküvőjükön is szerették volna valamilyen módon megmutatni a vendégeknek. Így aztán stílusosan egy hajó volt az esküvői helyszín, készült számukra egyedi meghívó hullámos grafikával, ami visszaköszönt az asztalokon is, hajós dekoráció és tavirózsás, sirályos esküvői torta. Kék-ezüst volt a színvilág, mert Zsófi ruháján megjelent az ezüst és fontos volt, hogy a dekorációban is visszaköszönjön.

Szerintünk jól sikerült, Nektek hogy tetszik?

photo-collage_3_1.png

photo-collage.png

photo-collage_2.png

photo-collage_3.png

Fotó: Olaszphoto

Dekoráció: Esküvők virága

Torta: Sütimester

Esküvőszervezés: Vasas Cs. Tímea Beautiful Wedding Esküvőszervezés

Címkék: torta kék dekoráció helyszín esküvőszervező tematikus esküvő

Andi és Miguel mexikói-magyar esküvője a Fenyőharaszti Kastélyszállóban

2016.04.26.

Mostanában megtalálnak bennünket a spanyol ajkú esküvők. Tavaly két mexikói-magyar esküvőt szerveztünk, idén is vár ránk egy perui-magyar esküvő egy gyönyörű tóparti sátorban a Balatonnál.

Andi és Miguel esküvőjéről már régóta szerettem volna írni. Annyi sok különleges dolog történt itt. Egy csodálatos, megható szertartás az erdőben, számtalan szeretettel teli momentummal, verssel, énekkel, családi zenekarral, gitármuzsikával, és egy olyan fogadalommal, ami után szem nem maradt szárazon. Egy egyedi, izgalmas dekoráció, mohával, faágakkal, kaviccsal és rengeteg lila színű virággal. Egy kinti vacsora és buli a kastély teraszán a csillagos ég alatt, az időjárás igazán kegyes volt hozzánk. És mindez megfűszerezve a mexikói virtussal, sok-sok sombreróval és rengeteg tequilával.

Remélem, a fotók visszaadják mindezt. Andi és Miguel, öröm volt Veletek és Értetek dolgozni, legyetek nagyon boldogok!

keszulodes_010_resize.jpg

keszulodes_178_resize.jpg

kreativ_185_resize.jpg

szertartas_277_resize.jpg

szertartas_296_resize.jpg

csoport_050_resize.jpg

vacsora_022_resize.jpg

vacsora_006_resize.jpg

vacsora_256_resize.jpg

vacsora_385_resize.jpg

szertartas_218_resize.jpg

 Helyszín: Fenyőharaszti kastélyszálló

Dekoráció: Weddingfactory

Fotó: Szabó Ivett

Esküvőszervező: Beautiful Wedding - Juszt Anita

 DJ: Soundteam

Címkék: esküvő kastély szertartás dekoráció

Jegyes fotózás az esküvő előtt

2016.01.22.

Egy gyönyörű eljegyzési fotósorozatot kaptam Andrástól és Danielle-től, akiknek júniusban lesz majd az esküvőjük. A fotók novemberben készültek a belvárosban és a várnegyedben. Mivel az USA-ban élnek, ezért kifejezetten Budapestre jellemző, történelmi környezetben szerették volna a fotózást, hát azt hiszem, ez sikerült… Ezek a fotók ismét megerősítettek abban, hogy igen, érdemes erre néhány órát szánni az esküvő előtti hónapokban. Minden esküvői fotósnak van jegyes fotózás csomagja, itt van lehetőség egy kicsit összeszokni a fotóssal, a fényképezőgéppel és ezek a képek ugyanúgy évtizedekre szóló emlékek lesznek majd, mint az esküvői képek.

Szeretettel megosztok veletek néhányat:

2015_11_11_149.jpg

2015_11_11_117.jpg

2015_11_11_084_1.jpg

2015_11_11_075.jpg

2015_11_11_025.jpg

2015_11_11_044.jpg

 Fotós: Leiner András

Boldog Ünnepeket!

2015.12.26.

Kedves volt és leendő Párjaink!

Boldog ünnepeket, jó pihenést és sikerekben gazdag új évet kívánunk Mindnyájatoknak ezzel a kis képválogatással, amely egy korábbi, általunk szervezett téli esküvőn készült.

Januártól ismét várunk Benneteket, hogy sok csodaszép esküvőt szervezhessünk 2016-ban is!

2015_ujev_valogatas.jpg

Beautiful Wedding Esküvőszervezés

 

A 2016-os év esküvői divatszínei a rózsakvarc és a derűs kék, avagy megérkeztek a jövő évi Pantone színek

2015.12.07.

A színek területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami 2016-ban a babakék és a babarózsaszín, fantázianéven rózsakvarc és derűs kék lesz. Így várhatóan jövőre nem csak a ruhák, kiegészítők, sminktermékek és a lakberendezés területén köszönnek vissza, hanem az esküvők színvilágában is. 

Különlegesség, hogy most először egyszerre két szín is az év színe lesz, ezt azzal indokolja a cég, hogy adott árnyalatok annyira kiegészítik egymást, hogy szinte el sem lehet őket választani egymástól, ill. nagyon gyakran használják amúgy is együtt a lányos rózsaszínt a kicsit komolyabb világoskékkel. A színpár egyfajta egyensúlyt alkot így együtt, megnyugtató rájuk nézni.

 És, hogy mutat mindez az esküvőkön? Hát valahogy így, szerintem nagyon bájos. Nektek, hogy tetszik?

Képek forrása: Pinterest

 

Címkék: esküvő színek dekoráció

Esküvő a természetben

2015.06.04.

Ismét jött hozzám egy olyan kérdés, hogy lehet-e esküvőt tartani valahol a „semmi közepén”, egy nagy réten, az erdő mélyén stb. Úgy látom, sok menyasszony álmodik természet közeli, vadregényes esküvőről, ezért a blogon keresztül megosztanám veletek, hogy mit jelent ez a gyakorlatban. Tehát a válaszom „IGEN”, lehet esküvőt tartani olyan helyszínen is, ahol a madár sem jár, csak kicsit több logisztikát igényel, mintha egy adott, már kész helyszínen szervezzük.

green_wedding04.jpg

Először is meg kell tudnunk, hogy kié a terület és engedélyt kell tőle kérni, hogy az adott célra használatunkra bocsássa, valószínűleg valamilyen bérleti díj fejében. Itt néha el szokott vérezni a dolog, mert pl. egy erdőgazdálkodó cég nem biztos, hogy belemegy abba, hogy a vadak éjszakai pihenése idején zenés rendezvény legyen az erdőben, vannak arborétumok, ahol a védett növények miatt nem lehet esküvőt tartani, de ha találtok egy olyan helyszínt, aminek a gazdája szívesen odaadja, kezdődhet a szervezés.

green_wedding03.jpg

A helyszínre sátrat kell bérelni, mert bár gyönyörű egy esküvő a szabad ég alatt, de ha aznap szakad az eső, egy sátras esküvő még mindig sokkal szebb, mint egy semmilyen… ill. a nyári tűző napon sem szerencsés a vendégeket hosszú órákon át ültetni. Létezik már víztiszta ponyvás, teljesen átlátszó sátor is, de a klasszikus sátrak falai is elhúzhatóak, levehetőek, ezért ez csak tetőként szolgál a násznép feje fölé.

Aggregátorra is szükségünk lesz, hiszen valahonnan biztosítanunk kell az áramot a konyhának, a hűtőknek, a zenészeknek, ill. ha lemegy a nap a világításhoz is kelleni fog.

Minden bútort, textilt, dekorációt, technikai eszközt (pl. hangosítás, lámpák, fények stb.) a helyszínre kell szállíttatnunk és a mobil WC-ről sem feledkezhetünk meg.

Ebben az esetben az esküvői vendéglátáshoz party service cég segítségét vesszük igénybe, akik nemcsak a frissen elkészített ételeket, hűtött italokat szállítják a helyszínre, hanem az étkezéshez és a tálaláshoz szükséges összes eszközt is. Ne felejtsétek, hogy itt nem lehet mosogatni, ezért mindenből olyan mennyiség kell, hogy az esküvő végén is legyen még tiszta tányér és pohár.

green_wedding05.jpg

Legvégül pedig valószínűleg a vendégek szállításáról is gondoskodnunk kell, ilyen helyszíneken általában nem megengedett a parkolás és nem is mindig közelíthető meg személygépkocsival.

Ha mindezzel megvagyunk, kezdődhet is az esküvő :-) Néhány képet csatolok kedvcsinálónak, ha kedvet kaptatok, keressetek minket bizalommal!

green_wedding02.jpg

Képek forrása: Instagram

Címkék: természet zöld esküvő öko-esküvő

Csupa-csupa tavasz, Szilvi és Graham ír-magyar esküvője

2015.05.13.

Idén márciusban szerveztünk először ír-magyar esküvőt. A menyasszonytól sokat hallottunk arról, hogy az írek jól bírják az egész éjszakás mulatságot, magunk is megtapasztaltuk, hogy ez tényleg így van :-)

Színpompás tavaszi virágokba öltözött az esküvői helyszín, Szilvi, mint egy üde tavasztündér, úgy festett a légies, tüll ruhájában, az élénksárga nárcisz csokorral a kezében.  A csodálatos, kétnyelvű egyházi szertartás után hagyományos, bőségtálas vacsora várta a vendégeket, majd hajnalig tartott a tánc.  Kaptunk egy kis ízelítőt az ír virtusból és az ír esküvői zenékből, ők pedig megízlelhették a finom magyar pálinkákat és belekóstoltak a csárdásba a menyasszonytáncnál. 


g2foto_0378_szgr_pgb.jpg

g2foto_0396_szgr_pgb.jpg

g2foto_0235_szgr_pgb.jpg

g2foto_0432_szgr_pgb.jpg

g2foto_0429_szgr_pgb.jpg

g2foto_0617_szgr_pgb_2.jpg

Hogy sikerült az esküvő? Ezt a levelet kaptuk utána a menyasszonytól:

Nehéz szavakba önteni azt a hálát, amit az esküvőszervezőink iránt érzünk. Végig töretlen lelkesedéssel és türelemmel mellettünk álltak, velünk együtt álmodtak, ötleteltek és az ajánlásaik nagyon beváltak! Bizalom és nyugalom; mi csak sodródtunk a történésekkel és élveztük a nagy nap minden pillanatát! Profi munka es őszinte elhivatottság jellemzi őket. Mindemellett nemcsak szervezőként, de barátként is jelen voltak! Jó volt látni az örömöt és az izgalmat a tekintetükben, hogy igazán élvezik azt, amit csinálnak! Mindent megtettek azért, hogy tökéletesen sikerüljön, amit elterveztünk, es valóban… az esküvőnk olyan volt, mint egy álom! :) Köszönjük szépen!

Az ír vendégek az óta is emlegetik, mint a legjobb esküvőt, amin valaha is voltak! :)

Szívből ajánljuk a Beautiful Wedding Esküvőszervezést mindenkinek!

Üdvözlet Írországból,
Szilvi es Graham

Szilvi és Graham, mi köszönjük, hogy minket választottatok!

Címkék: esküvő szertartás dekoráció esküvőszervező

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.