Esküvői stílus tanácsok - Hogyan válasszunk hozzánk illő menyasszonyi ruhát?

2011.05.01.

Esküvőszervezőként sokszor kérnek tőlem tanácsot a menyasszonyok ruha ügyben. Elsősorban természetesen a menyasszony alkatát kell figyelembe venni a ruha kiválasztásakor, hiszen a megálmodott ruhaköltemény egészen másképpen mutathat egy katalógusfotón vagy egy 90-60-90-es méretű próbababán mint rajtunk. Czinder Tímea divattervező útmutatásai segítséget nyújtanak abban, hogy az alkatod alapján milyen szabású ruhák között érdemes keresgélned. 

A magas és vékony hölgyeknek kerülniük kell a hosszanti szabásvonalakat, és a nyakbakötős fazont, mert ezek tovább nyújtják az alakjukat. Előnyösebb számukra a keresztben szabott, vállpánt nélküli esküvői ruha.

Az alacsony és teltebb hölgyeknek a hosszanti szabásvonalak, a vállpántos, vagy nyakbakötős menyasszonyi ruhák az előnyösek, és a keresztbe szabást kell kerülni, mert ezek "összenyomhatják". A mell alól bővülő ruhák ajánlottak.

Ezeken belül is többféle alkatot különböztethetünk meg.

A legszerencsésebbek a homokóra alakú hölgyek, nekik a legtöbb fazon jól áll, különösen, a testhez simuló, sellős forma.

A V sziluettű széles vállú hölgyeknek szűk felsőrészű vállpántos, csípőnél ráncolt, vagy már deréktól bővülő szoknya fazon ajánlott.

A körte alakú, keskeny felsőtestű, erős csípőjű hölgyeknek a vállra ejtett fazon, és a mellnél ráncolt forma a legelőnyösebb, így szélesítve a vállukat, és erősítve a mellet. A csípőtől bővülő szoknyafazon jótékonyan rejti az előnytelen részeket.

A menyasszonyi ruhák anyaga sokféle lehet : selyem, selyem-shantung, szatén, taft, düssesz, muszlin, organza ,de készítettek már süteményből és wc papírból is esküvői ruhát. Díszítésként használhatunk: tüllt, csipkét, féldrága-és drágaköveket, swarovszky kristályt, gyöngyöket, szalagokat.

Az esküvői ruha anyagának kiválasztásakor figyeljünk, hogy a nagy melegben lehetőleg természetes anyagokat viseljünk mert jobb a légáteresztésük és kellemesebb viselet.
 
Ruhát kölcsönözhetünk és varrathatunk is. A vásárolt /varratott menyasszonyi ruha előnyei:
 
-Gyakran a bérleti díj nem sokkal alacsonyabb a varratási, vásárlási árnál.
-Biztosak lehetünk abban, hogy előttünk nem hordta senki.
-Ránk szabják ezért, a méretünknek, testalkatunknak megfelelő ruhát kapjuk.
-Egyedi ötleteink, igényeink is képesek megvalósítani , ezért olyan esküvői ruhánk lehet mint senki másnak.
-A vőlegény mellénye, nyakkendője, néhány estben akár egész ruházata ugyan abból az anyagból készülhet mint a menyasszonyi ruha, így teljes lehet a harmónia a két ruha között.
-Kérhetünk anyagmintát a szalontól, így a kiegészítők kiválasztása is egyszerűbb.
Ha a cipőt is készíttetjük az is bevonható a kapott anyaggal.
 
Tanácsok esküvői ruha vásárláshoz, készíttetéshez:
 
-A legtöbb szalonba szükséges előre bejelentkezni, hogy az ott dolgozok csak nekünk szentelhessék figyelmük.
-Ha megvan a cipőnk vigyük el a próbára, hogy a megfelelő hosszra igazíthassák ruhánkat.
-Bátran próbáljuk fel azokat a menyasszonyi ruhákat is amelyek a fogason lógva nem tetszenek , felvéve egészen másként mutatnak.
-Hallgassunk a tervező / alkalmazott tanácsaira mert ők már régóta ruhákkal foglalkoznak ezért tudják kinek mi áll jól. Ha mégsem érezzük jól magunk a ruhában válasszunk másikat.
-Óvatosan próbáljuk a ruhát, mert ha kisminkeltük magunk az könnyen foltot hagyhat a drága anyagokon, ruhákon.
 
 

 

Címkék: menyasszony menyasszonyi ruha esküvői cipő menyasszonyi cipő

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása