Hajós esküvő - hol máshol, mint a Columbus hajón

2016.11.01.

A tematikus esküvőkről már szerettem volna írni egy ideje, és most, hogy vége van az esküvői szezonnak és újra van időm vezetni a blogot, ezzel kezdeném.

Mitől tematikus egy esküvő? Én azt gondolom, ez csupán annyit jelent, hogy egy adott téma köré épül. Ez a bizonyos téma bármi lehet, az ifjú pár foglalkozása, hobbija, a kabalafigurájuk, egy számukra kedves hely, korszak, bármi, ami nekik lényeges, sokat jelent és szeretnék belecsempészni az esküvőbe. Ha tematikus esküvőt szervezünk, ezt a témát igyekszünk minél több dologban megjeleníteni, úgy választunk helyszínt, a színvilágban, a dekorációban, a meghívóban és az asztalra kerülő anyagokban (menükártyák, ültetők) a tortában, esetleg a pár öltözékében is, ha bevállalják. Esetenként dress kódot is meghatároznak a vendégeknek így az ő öltözékük is erősíti az esküvő hangulatát. Bármit lehet, akár finoman, jelzés értékűen megmutatni a témát, de egy hatalmas beöltözős buli is kerekedhet az esküvőből kinek-kinek vérmérséklete szerint.

Zsófi és Roland nagyon kedvelték a Balatont és szerettek hajózni. Ez számukra kikapcsolódást, feltöltődést jelentett, sok-sok kedves emlékük kapcsolódott hozzá és az esküvőjükön is szerették volna valamilyen módon megmutatni a vendégeknek. Így aztán stílusosan egy hajó volt az esküvői helyszín, készült számukra egyedi meghívó hullámos grafikával, ami visszaköszönt az asztalokon is, hajós dekoráció és tavirózsás, sirályos esküvői torta. Kék-ezüst volt a színvilág, mert Zsófi ruháján megjelent az ezüst és fontos volt, hogy a dekorációban is visszaköszönjön.

Szerintünk jól sikerült, Nektek hogy tetszik?

photo-collage_3_1.png

photo-collage.png

photo-collage_2.png

photo-collage_3.png

Fotó: Olaszphoto

Dekoráció: Esküvők virága

Torta: Sütimester

Esküvőszervezés: Vasas Cs. Tímea Beautiful Wedding Esküvőszervezés

Címkék: torta kék dekoráció helyszín esküvőszervező tematikus esküvő

Andi és Miguel mexikói-magyar esküvője a Fenyőharaszti Kastélyszállóban

2016.04.26.

Mostanában megtalálnak bennünket a spanyol ajkú esküvők. Tavaly két mexikói-magyar esküvőt szerveztünk, idén is vár ránk egy perui-magyar esküvő egy gyönyörű tóparti sátorban a Balatonnál.

Andi és Miguel esküvőjéről már régóta szerettem volna írni. Annyi sok különleges dolog történt itt. Egy csodálatos, megható szertartás az erdőben, számtalan szeretettel teli momentummal, verssel, énekkel, családi zenekarral, gitármuzsikával, és egy olyan fogadalommal, ami után szem nem maradt szárazon. Egy egyedi, izgalmas dekoráció, mohával, faágakkal, kaviccsal és rengeteg lila színű virággal. Egy kinti vacsora és buli a kastély teraszán a csillagos ég alatt, az időjárás igazán kegyes volt hozzánk. És mindez megfűszerezve a mexikói virtussal, sok-sok sombreróval és rengeteg tequilával.

Remélem, a fotók visszaadják mindezt. Andi és Miguel, öröm volt Veletek és Értetek dolgozni, legyetek nagyon boldogok!

keszulodes_010_resize.jpg

keszulodes_178_resize.jpg

kreativ_185_resize.jpg

szertartas_277_resize.jpg

szertartas_296_resize.jpg

csoport_050_resize.jpg

vacsora_022_resize.jpg

vacsora_006_resize.jpg

vacsora_256_resize.jpg

vacsora_385_resize.jpg

szertartas_218_resize.jpg

 Helyszín: Fenyőharaszti kastélyszálló

Dekoráció: Weddingfactory

Fotó: Szabó Ivett

Esküvőszervező: Beautiful Wedding - Juszt Anita

 DJ: Soundteam

Címkék: esküvő kastély szertartás dekoráció

Jegyes fotózás az esküvő előtt

2016.01.22.

Egy gyönyörű eljegyzési fotósorozatot kaptam Andrástól és Danielle-től, akiknek júniusban lesz majd az esküvőjük. A fotók novemberben készültek a belvárosban és a várnegyedben. Mivel az USA-ban élnek, ezért kifejezetten Budapestre jellemző, történelmi környezetben szerették volna a fotózást, hát azt hiszem, ez sikerült… Ezek a fotók ismét megerősítettek abban, hogy igen, érdemes erre néhány órát szánni az esküvő előtti hónapokban. Minden esküvői fotósnak van jegyes fotózás csomagja, itt van lehetőség egy kicsit összeszokni a fotóssal, a fényképezőgéppel és ezek a képek ugyanúgy évtizedekre szóló emlékek lesznek majd, mint az esküvői képek.

Szeretettel megosztok veletek néhányat:

2015_11_11_149.jpg

2015_11_11_117.jpg

2015_11_11_084_1.jpg

2015_11_11_075.jpg

2015_11_11_025.jpg

2015_11_11_044.jpg

 Fotós: Leiner András

Boldog Ünnepeket!

2015.12.26.

Kedves volt és leendő Párjaink!

Boldog ünnepeket, jó pihenést és sikerekben gazdag új évet kívánunk Mindnyájatoknak ezzel a kis képválogatással, amely egy korábbi, általunk szervezett téli esküvőn készült.

Januártól ismét várunk Benneteket, hogy sok csodaszép esküvőt szervezhessünk 2016-ban is!

2015_ujev_valogatas.jpg

Beautiful Wedding Esküvőszervezés

 

A 2016-os év esküvői divatszínei a rózsakvarc és a derűs kék, avagy megérkeztek a jövő évi Pantone színek

2015.12.07.

A színek területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami 2016-ban a babakék és a babarózsaszín, fantázianéven rózsakvarc és derűs kék lesz. Így várhatóan jövőre nem csak a ruhák, kiegészítők, sminktermékek és a lakberendezés területén köszönnek vissza, hanem az esküvők színvilágában is. 

Különlegesség, hogy most először egyszerre két szín is az év színe lesz, ezt azzal indokolja a cég, hogy adott árnyalatok annyira kiegészítik egymást, hogy szinte el sem lehet őket választani egymástól, ill. nagyon gyakran használják amúgy is együtt a lányos rózsaszínt a kicsit komolyabb világoskékkel. A színpár egyfajta egyensúlyt alkot így együtt, megnyugtató rájuk nézni.

 És, hogy mutat mindez az esküvőkön? Hát valahogy így, szerintem nagyon bájos. Nektek, hogy tetszik?

Képek forrása: Pinterest

 

Címkék: esküvő színek dekoráció

Esküvő a természetben

2015.06.04.

Ismét jött hozzám egy olyan kérdés, hogy lehet-e esküvőt tartani valahol a „semmi közepén”, egy nagy réten, az erdő mélyén stb. Úgy látom, sok menyasszony álmodik természet közeli, vadregényes esküvőről, ezért a blogon keresztül megosztanám veletek, hogy mit jelent ez a gyakorlatban. Tehát a válaszom „IGEN”, lehet esküvőt tartani olyan helyszínen is, ahol a madár sem jár, csak kicsit több logisztikát igényel, mintha egy adott, már kész helyszínen szervezzük.

green_wedding04.jpg

Először is meg kell tudnunk, hogy kié a terület és engedélyt kell tőle kérni, hogy az adott célra használatunkra bocsássa, valószínűleg valamilyen bérleti díj fejében. Itt néha el szokott vérezni a dolog, mert pl. egy erdőgazdálkodó cég nem biztos, hogy belemegy abba, hogy a vadak éjszakai pihenése idején zenés rendezvény legyen az erdőben, vannak arborétumok, ahol a védett növények miatt nem lehet esküvőt tartani, de ha találtok egy olyan helyszínt, aminek a gazdája szívesen odaadja, kezdődhet a szervezés.

green_wedding03.jpg

A helyszínre sátrat kell bérelni, mert bár gyönyörű egy esküvő a szabad ég alatt, de ha aznap szakad az eső, egy sátras esküvő még mindig sokkal szebb, mint egy semmilyen… ill. a nyári tűző napon sem szerencsés a vendégeket hosszú órákon át ültetni. Létezik már víztiszta ponyvás, teljesen átlátszó sátor is, de a klasszikus sátrak falai is elhúzhatóak, levehetőek, ezért ez csak tetőként szolgál a násznép feje fölé.

Aggregátorra is szükségünk lesz, hiszen valahonnan biztosítanunk kell az áramot a konyhának, a hűtőknek, a zenészeknek, ill. ha lemegy a nap a világításhoz is kelleni fog.

Minden bútort, textilt, dekorációt, technikai eszközt (pl. hangosítás, lámpák, fények stb.) a helyszínre kell szállíttatnunk és a mobil WC-ről sem feledkezhetünk meg.

Ebben az esetben az esküvői vendéglátáshoz party service cég segítségét vesszük igénybe, akik nemcsak a frissen elkészített ételeket, hűtött italokat szállítják a helyszínre, hanem az étkezéshez és a tálaláshoz szükséges összes eszközt is. Ne felejtsétek, hogy itt nem lehet mosogatni, ezért mindenből olyan mennyiség kell, hogy az esküvő végén is legyen még tiszta tányér és pohár.

green_wedding05.jpg

Legvégül pedig valószínűleg a vendégek szállításáról is gondoskodnunk kell, ilyen helyszíneken általában nem megengedett a parkolás és nem is mindig közelíthető meg személygépkocsival.

Ha mindezzel megvagyunk, kezdődhet is az esküvő :-) Néhány képet csatolok kedvcsinálónak, ha kedvet kaptatok, keressetek minket bizalommal!

green_wedding02.jpg

Képek forrása: Instagram

Címkék: természet zöld esküvő öko-esküvő

Csupa-csupa tavasz, Szilvi és Graham ír-magyar esküvője

2015.05.13.

Idén márciusban szerveztünk először ír-magyar esküvőt. A menyasszonytól sokat hallottunk arról, hogy az írek jól bírják az egész éjszakás mulatságot, magunk is megtapasztaltuk, hogy ez tényleg így van :-)

Színpompás tavaszi virágokba öltözött az esküvői helyszín, Szilvi, mint egy üde tavasztündér, úgy festett a légies, tüll ruhájában, az élénksárga nárcisz csokorral a kezében.  A csodálatos, kétnyelvű egyházi szertartás után hagyományos, bőségtálas vacsora várta a vendégeket, majd hajnalig tartott a tánc.  Kaptunk egy kis ízelítőt az ír virtusból és az ír esküvői zenékből, ők pedig megízlelhették a finom magyar pálinkákat és belekóstoltak a csárdásba a menyasszonytáncnál. 


g2foto_0378_szgr_pgb.jpg

g2foto_0396_szgr_pgb.jpg

g2foto_0235_szgr_pgb.jpg

g2foto_0432_szgr_pgb.jpg

g2foto_0429_szgr_pgb.jpg

g2foto_0617_szgr_pgb_2.jpg

Hogy sikerült az esküvő? Ezt a levelet kaptuk utána a menyasszonytól:

Nehéz szavakba önteni azt a hálát, amit az esküvőszervezőink iránt érzünk. Végig töretlen lelkesedéssel és türelemmel mellettünk álltak, velünk együtt álmodtak, ötleteltek és az ajánlásaik nagyon beváltak! Bizalom és nyugalom; mi csak sodródtunk a történésekkel és élveztük a nagy nap minden pillanatát! Profi munka es őszinte elhivatottság jellemzi őket. Mindemellett nemcsak szervezőként, de barátként is jelen voltak! Jó volt látni az örömöt és az izgalmat a tekintetükben, hogy igazán élvezik azt, amit csinálnak! Mindent megtettek azért, hogy tökéletesen sikerüljön, amit elterveztünk, es valóban… az esküvőnk olyan volt, mint egy álom! :) Köszönjük szépen!

Az ír vendégek az óta is emlegetik, mint a legjobb esküvőt, amin valaha is voltak! :)

Szívből ajánljuk a Beautiful Wedding Esküvőszervezést mindenkinek!

Üdvözlet Írországból,
Szilvi es Graham

Szilvi és Graham, mi köszönjük, hogy minket választottatok!

Címkék: esküvő szertartás dekoráció esküvőszervező

Gina és Tomi lila-lime esküvője az Öbölházban

2015.02.16.

Előbb-utóbb minden tavalyi esküvő képei eljutnak hozzánk :-)

Gina és Tomi képeire már nagyon vártam, mert egy különleges színvilágú, vagány esküvő volt. Lila és lime együtt egy kis pinkkel bolondítva, nem sok menyasszony kér ilyet, de Gina az első perctől kezdve ebben gondolkodott és milyen jól tette. Annyira üde volt és friss, közben pedig szép és elegáns is, öröm volt ránézni. Gyönyörű időnk volt, szép napsütéses, kis szellő a Duna-parton az Öbölház teraszán, tökéletes vacsora, hatalmas buli, nézegessétek a képeket :-)

fotozas_94.jpg

dsc_4747.JPG

dekor_3.JPG

dekor_2.JPG

8.jpg

Helyszín: Öbölház

Vendéglátás: Budapest Party Service

Dekoráció: Domus Florum

Fotó: Lifemoments

Szervezés: Vasas Cs. Tímea Beautiful Wedding Esküvőszervező Iroda

 

 

Címkék: esküvő színek dekoráció csokor

Boldog Ünnepeket! - egy téli esküvő képei

2014.12.24.

Kedves Olvasók, esküvőre készülő menyasszonyok és vőlegények!

Békés, boldog ünnepeket kívánok mindnyájatoknak, köszönjük az idei évet, a sok szép esküvőt, a különleges pillanatokat, amelyeknek részesei lehettünk!

Mariann és Laci téli esküvőjének képeivel búcsúzunk, jövőre új beszámolókkal, témákkal várunk Benneteket!

 mariann_laci_keszulodes_081_resize.jpg

mariann_laci_keszulodes_091_resize.jpg

mariann_laci_vacsora_014_resize.jpg

mariann_laci_vacsora_004_resize.jpg

mariann_laci_vacsora_436_resize.jpg

mariann_laci_kreativ_435_resize.jpg

Helyszín: Barabás Villa

Dekoráció: Domus Florum

Fotós: Szabó Ivett

Torta: Sütimester

Szervező: Vasas Cs. Tímea Beautiful Wedding Esküvőszervezés

Címkék: esküvő tél

Desszertasztal az esküvőn

2014.12.04.

Az esküvő elengedhetetlen kelléke az esküvői torta és a sós-édes aprósütemények. Néhány évvel ezelőtt a sütiknek annyi funkciójuk volt, hogy finomak legyenek és a vendégek szívesen fogyasszák őket akár a vendégváráskor, akár később a vacsora után

A mai esküvőkön a sütemények egyre gyakrabban dekorációs szerepet is betöltenek, az esküvő színvilágában, stílusához igazodva készülnek és egy gyönyörűen feldíszített desszertasztalra kerülnek.

Megkértem egyik kedves partnerünket, a Sütimestert, aki gyakran készít kreatív sütiket desszertasztalokhoz, hogy írjon nekünk erről az egyre divatosabb jelenségről szakmai szemmel:

desszertasztal01.jpg
Ha egy mondattal szeretném jellemezni a desszertasztal jelenségét, akkor így szólna: „Kreatív megjelenés és az ízek páratlan kavalkádja.”

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egységes, esküvő színeiben, stílusában felöltöztetett asztal, amin dekoratív edénykékben, eszközökön modern sütemények pompáznak.

Amerikában a desszertasztal süteményei a torta köré csoportosulnak. Az ottani ízeket azonban nem szabad a magyar ízlésvilággal hasonlítani, mert azok a torták minimális krémmel készülnek. Itthon vajjal, főzött krémmel, vagy tejszínnel készülnek a torták töltelékei, így nem alkalmasak arra, hogy hosszú órákon keresztül a dekorálástól az esküvő végéig kint álljanak az asztalon. Természetesen nem kell lemondani a látványról, csak átgondoltan kell válogatni a süteményeket és torta nem, vagy csak a fotózás kedvéért, a felvágás előtt kerüljön az asztalra.

A sütemények külön asztalon való elhelyezésének praktikus okai is vannak. Ha nem külön tányérokon vannak kitéve az aprósütik külön az asztalokra, hanem el kell érte bandukolni egy desszertasztalhoz, az máris egy jó ok, hogy a vendégek mozogjanak, vegyüljenek, ismerkedjenek a násznép többi tagjával.

desszertasztal03.jpg

 Összefoglalva a desszertasztalnak három fontos dolognak kell megfelelnie:

- A sütemények ne igényeljenek hűtést.

- Dekorelemként kell szolgálnia, illeszkedve az esküvő koncepciójába, színeibe, stílusába. Ehhez elengedhetetlen kellékek a kínálók, tortalapátok, kiszedők, tortatálak. A virágdísz is megkerülhetetlen elem.

 - A desszertasztal nem az igazi, ha nem csodaszép és nagyon finom sütikkel van megpakolva! Általában ezek a finomságok is követik a dekoráció színeit, mintáit, stílusait. 

És mert vonzza a tekintetet, ingerli a fantáziát, megalapozza a dekorációt és hangulatot teremt, csak javasolni tudom minden esküvőre.

desszertasztal.jpg

Címkék: dekoráció desszertasztal

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.