Esküvő a természetben

2015.06.04.

Ismét jött hozzám egy olyan kérdés, hogy lehet-e esküvőt tartani valahol a „semmi közepén”, egy nagy réten, az erdő mélyén stb. Úgy látom, sok menyasszony álmodik természet közeli, vadregényes esküvőről, ezért a blogon keresztül megosztanám veletek, hogy mit jelent ez a gyakorlatban. Tehát a válaszom „IGEN”, lehet esküvőt tartani olyan helyszínen is, ahol a madár sem jár, csak kicsit több logisztikát igényel, mintha egy adott, már kész helyszínen szervezzük.

green_wedding04.jpg

Először is meg kell tudnunk, hogy kié a terület és engedélyt kell tőle kérni, hogy az adott célra használatunkra bocsássa, valószínűleg valamilyen bérleti díj fejében. Itt néha el szokott vérezni a dolog, mert pl. egy erdőgazdálkodó cég nem biztos, hogy belemegy abba, hogy a vadak éjszakai pihenése idején zenés rendezvény legyen az erdőben, vannak arborétumok, ahol a védett növények miatt nem lehet esküvőt tartani, de ha találtok egy olyan helyszínt, aminek a gazdája szívesen odaadja, kezdődhet a szervezés.

green_wedding03.jpg

A helyszínre sátrat kell bérelni, mert bár gyönyörű egy esküvő a szabad ég alatt, de ha aznap szakad az eső, egy sátras esküvő még mindig sokkal szebb, mint egy semmilyen… ill. a nyári tűző napon sem szerencsés a vendégeket hosszú órákon át ültetni. Létezik már víztiszta ponyvás, teljesen átlátszó sátor is, de a klasszikus sátrak falai is elhúzhatóak, levehetőek, ezért ez csak tetőként szolgál a násznép feje fölé.

Aggregátorra is szükségünk lesz, hiszen valahonnan biztosítanunk kell az áramot a konyhának, a hűtőknek, a zenészeknek, ill. ha lemegy a nap a világításhoz is kelleni fog.

Minden bútort, textilt, dekorációt, technikai eszközt (pl. hangosítás, lámpák, fények stb.) a helyszínre kell szállíttatnunk és a mobil WC-ről sem feledkezhetünk meg.

Ebben az esetben az esküvői vendéglátáshoz party service cég segítségét vesszük igénybe, akik nemcsak a frissen elkészített ételeket, hűtött italokat szállítják a helyszínre, hanem az étkezéshez és a tálaláshoz szükséges összes eszközt is. Ne felejtsétek, hogy itt nem lehet mosogatni, ezért mindenből olyan mennyiség kell, hogy az esküvő végén is legyen még tiszta tányér és pohár.

green_wedding05.jpg

Legvégül pedig valószínűleg a vendégek szállításáról is gondoskodnunk kell, ilyen helyszíneken általában nem megengedett a parkolás és nem is mindig közelíthető meg személygépkocsival.

Ha mindezzel megvagyunk, kezdődhet is az esküvő :-) Néhány képet csatolok kedvcsinálónak, ha kedvet kaptatok, keressetek minket bizalommal!

green_wedding02.jpg

Képek forrása: Instagram

komment

Címkék: természet zöld esküvő öko-esküvő

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása