Mikor legyen a kreatív fotózás?

2014.03.03.

Esküvőszervezőként minden esküvőnél találkozom a kreatív fotózás időpontjának kérdésével,  ami nem is mindig olyan egyszerű, ahogyan elsőre tűnik. A forgatókönyv szempontjából a fotózás ideális időpontja a szertartások előtt van, kora délután, így nem kell másfél-két órát váratni a vendégeket a szertartások és a vacsora között, amíg a pár fotózni megy. A fotósok ezt annyira nem kedvelik, mert a fényviszonyok ilyenkor nem ideálisak a szabadtéri fotózáshoz.  Az esetek döntő többségében azonban a menyasszonyok azt szeretnék, ha párjuk az anyakönyvvezető vagy az oltár előtt látná meg őket először a gyönyörű, fehér menyasszonyi ruhában és ne vesszen el ennek a pillanatnak a varázsa azzal, hogy már a szertartások előtt találkoznak a fotózáson.

Így gyakran az a megoldás marad, hogy amíg a pár a vacsora előtt fotózik, addig a vendégeket állófogadás és különböző szórakoztató programok várják, de ha elhúzódik a fotózás, akkor egy idő után kellemetlenné válik a várakozás.

Jó megoldás lehet, ha a kreatív fotózás egy külön napon van az esküvő napjától függetlenül, másnap délután vagy néhány nappal később. Ilyenkor nem kell kapkodni, rohanni, készülhetnek fotók napfelkeltekor, naplementében, késő este és bármilyen helyszínen, akár több helyen is, ami a párnak fontos, hiszen nem kell időre visszaérni az esküvőre. Ez jelent némi plusz költséget, hiszen új smink és frizura szükséges a menyasszonynak, lehet, hogy új csokorra is szüksége lesz, ill. általában a fotósok is felárat kérnek a külön napon lévő kreatív fotózásért. Ezért cserébe viszont sokkal gazdagabb képanyag születik jóval kevesebb idegeskedéssel.

Nézzetek meg néhányat Hajnal és Attila kreatív fotóiból, naplementében és este készültek a Balaton partján, míg maga az esküvő Budapesten volt.

G2foto_0013_haat.jpg

G2foto_0057_haat.jpg

G2foto_0081_haat.jpg

G2foto_0088_haat.jpg

G2foto_0121_haat.jpg

G2foto_0110_haat (1).jpg

G2foto_0130_haat.jpg

komment

Címkék: fotó esküvői helyszín

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása