Egy esküvőre tényleg minden drágább?

2012.02.25.

Többször hallottam már pároktól azt a kérést, hogy ha ajánlatot kérek valamire, ne mondjam meg, hogy esküvőre lesz, mert akkor biztosan kétszer annyiba fog kerülni.

Ezt esküvőszervezőként nem is nagyon tudnám megtenni, hiszen az én beszállítóim és alvállalkozóim tudják, hogy mivel foglalkozom, illetve én erről nem így gondolkodom.

Egy esküvőre nem azért drágábbak a szolgáltatások (ha drágábbak), mert a szolgáltatók le akarják nyúlni a párokat, arra számítva, hogy úgyis bármit kifizetnek azért, hogy jól sikerüljön a menyegzőjük, hanem azért, mert egy esküvő esetén sokszor egészen másra van szükség, mint pl. egy születésnapnál.

Értem ez alatt a felhasznált alapanyagok mennyiségét és minőségét, a munkaórák hosszát, a kellékeket, a kiegészítő szolgáltatásokat.

Hogy csak néhány példát említsek, egy esküvői dekorációba sokszor több száz szál virág kerül, számtalan kellék és textil, órákon át dolgoznak a csokrokon, a dekoráción a műhelyben, majd a helyszínen 3-4 ember munkája eredményeképpen válnak a csupasz asztalok, székek, falak szépen feldíszített esküvői vacsora helyszínné. A fotós, videós gyakran 14-15 órát dolgozik a helyszínen, készítenek rövid klipet, hosszú filmet, gyerekkori montázst, a képeket retusálják, nagyítják, fotókönyvbe és zenés slideshow-ba rendezik, a pár kéréseinek megfelelően. Egy 3-4-5 emeletes esküvői torta díszítése sokszor majdnem annyiba kerül, mint maga a torta díszítés nélkül, nem beszélve arról, hogy speciális szállítást igényel. A sort pedig még folytathatnám.

Ezen túl az esküvő egy nagyon különleges, megismételhetetlen alkalom. Épp emiatt fontos, hogy az esküvői szolgáltatók és szolgáltatások is olyan minőséget képviseljenek, amelyek egy ilyen alkalomhoz méltóak. És ez éppúgy igaz egy esküvői ebédre, mint egy egész éjszakás lagzira.

Ez az oka annak, hogy ezek a dolgok első pillantásra többe kerülhetnek, mint amit a párok egy része gondol. Ha megismerik a mögöttes tartalmat, akkor általában elfogadják, hogy miért is van ez így.

Természetesen szűkös költségvetésből is lehet nagyon szép esküvőt szervezni, de a minőségből ebben az esetben sem érdemes engedni, hiszen ez az a nap, amire évtizedek múlva is  emlékezünk majd.

 
 

komment

Címkék: költségvetés esküvőszervező esküvői költségek drága esküvő

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása