Rejtett költségek az esküvőn...

2011.11.01.

Ez a téma mindig aktuális és megint sikerült furcsa dolgokat tapasztalnom egy helyszínen, így ismét előveszem. Nem győzöm eleget hangsúlyozni a pároknak, hogy helyszín választásnál mindig kérdezzenek rá arra, hogy a menü és italköltségeken, bérleti díjon felül van-e bármilyen egyéb költség amivel számolniuk kell. Ezt most azzal is kiegészíteném, hogy írásos ajánlattal a kezükben is tegyék meg ugyanezt, hogy a leírtakon felül számíthatnak-e még valamire.

Ezek a költségek leginkább az italfogyasztáshoz kapcsolódnak. Sok helyszín, amennyiben a pár viszi a rövid italokat, felszolgálási díjat számol fel, hozott bor esetén pedig dugódíjat. Ennek az ára általában 500-1000 Ft/fő között mozog, így mindenképpen bele kell vennünk az esküvői költségvetésbe. Ezen túl hajnali 1-2 óra után hosszabbítási díjat is kérnek a helyszínek, általában óránként 20-40 ezer forintot. 

Fontos tisztázni az olyan kérdéseket is, hogy a menüár tartalmazza-e a berendezést, pl. rendezvényterem esetén az asztalok, székek bérleti díját, alapterítést, szalvétát stb., party service cég esetén van-e kiszállási díj, egy adott helyszín rászámolja-e a 10% szervíz díjat a számla végösszegére vagy a párra bízza ennek mértékét...

Sok olyan tétel lehet, amire első körben nem is gondolnánk. A napokban én is beleestem abba a hibába, hogy elhittem egy helyszín írásos ajánlatának tartalmát és mivel nem szerepelt benne felszolgálási díj az italcsomagok mellett, sőt szóban sem hangzott el egy egyeztetés során, így készpénznek vettem, hogy díjmentesen be lehet vinni a rövideket. Hát, tévedtem... Amikor az időpontot befoglaltuk volna és megjött a végleges, írásos, személyre szabott ajánlat, abba belekerült ez a tétel, a pár pedig - teljesen jogosan - sérelmezte a költséget. Természetesen másik helyszínt kerestünk...

Tanultam belőle, legközelebb még ennél is körültekintőbb leszek, és minden, helyszínt keresgélő párnak javasolom az alapos tájékozódást ebben a témában, nehogy az esküvő után, hajnalban érje őket kellemetlen meglepetés. 

 

 

komment

Címkék: költségvetés esküvői vacsora italcsomag

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása