Milyen a jó menyasszonyi smink?

2011.06.05.

Ültem ma az autóban és 31 °C-ot mutatott a hőmérő. Ahogy megyünk be a nyárba ez csak tovább emelkedik. És az esküvők többsége nyáron van…

Áltatok már vendégként tűző napon, a templom lépcsőjén a csoportképre várva, amikor úgy éreztétek, hogy lefolyik rólatok a ruha? A menyasszony sminkjének pedig nemcsak a csoportképet kell kibírnia, hanem a beállított fotózást, a szertartást, a vacsorát, a több órán át tartó táncot, az átöltözést…

Lipp Mária maszkmester segítségével megpróbálom összefoglalni, hogy mikor szép és tartós egy menyasszonyi smink és mire figyeljetek, ha sminkest kerestek. 

A kozmetikusok most biztosan megköveznek, de én soha nem ajánlok kozmetikust a menyasszonyoknak smink készítéshez. És meg is próbálom lebeszélni őket erről. Nem mindegy, hogy valaki heti 1-2 alkalmi sminket készít el, vagy hosszú évek tapasztalatával naponta sminkel műsorvezetőket egy televízióban, vagy modelleket fotózáson. Márpedig a professzionális alapanyagok és a rutin elengedhetetlenek egy jó menyasszonyi sminkhez. (Ne feledjük, a készülődésre szánt idő is véges).  Minden menyasszonynak borzasztóan fontos a külseje és ez így is van rendjén, hiszen élete egyik legfontosabb napjára készül, amikor gyönyörű szeretne lenni tökéletes frizurával és tökéletes arccal.

Véleményem szerint a jó menyasszonyi smink „láthatatlan”. Nem a sminken van a hangsúly, hanem eszközként szolgál ahhoz, hogy kiemelje a menyasszony szépségét és eltüntesse az apróbb hibákat, hangsúlyozza a menyasszony tisztaságát, üdeségét, amely a fehér ruhában még jobban érvényesül.

Az erős rúzs, a most oly divatos füstös smink, a kék szemhéj jól mutathat a tanún vagy a legjobb barátnőn, de a menyasszonyi sminkhez általában használt színek világosak, finomak, semmiképp sem a durva, sötét árnyalatok. Egy profi sminkes nem dekor kozmetikumokkal sminkel, hanem professzionális alapanyagokat használ, mert a smink nem folyhat le és nem kenődhet el.  Bírnia kell az akár 16-18 órán át tartó megpróbáltatásokat. Lehet, hogy hajnalra már veszít a színéből, de akkor is egyben van. 

Honnan ismeritek meg, hogy profik-e az alapanyagok? Legkönnyebben úgy, hogy nem kaphatóak a drogériákban, kifejezetten szakemberek számára fenntartott üzletek forgalmazzák. Ilyenek pl. a Paris Berlin, Ben-Nye, Kryolan, MAC stb.

Kérjetek próbasminket, ahová ajánlatos fehér felsőben menni, és ha megvan már a fejdíszetek, vigyétek magatokkal. Legcélszerűbb rögtön a próbafrizura után megcsinálni a próbasminket, de ezt nem mindig sikerül összeszervezni. Ha nagyon érzékeny a bőrötök, akkor erről szóljatok. Ragaszkodjatok ahhoz, hogy az esküvő napján a sminkes házhoz menjen, általában nincs idő arra, hogy a készülődés idejében a menyasszony külön elmenjen a fodrászhoz és külön a sminkeshez, mert ez nagyon időigényes és meglehetősen kényelmetlen.

Nézzétek meg a sminkes referencia anyagait (a menyasszonyi sminkeit is), honlapját, és ha ezt rendben találjátok, akkor a próbasmink után már biztosan el tudjátok dönteni, hogy szimpatikus-e nektek a hozzáállása és a stílusa.

Jó készülődést kívánok!

komment

Címkék: smink menyasszony sminkes

Érdekel az esküvők világa, esetleg házasodni készülsz? Érdekes hírek, hasznos tanácsok egy esküvő­szervező tollából.

Címkék


süti beállítások módosítása